Dezastru pentru 200.000 de angajați. Au rămas fără locuri de muncă. Cum se va redresa situația?

În România există 125 de malluri în care funcţionează peste 20.000 de magazine, care au aproximativ 200.000 de angajaţi, iar măsura de închidere a mall-urilor, în contextul pandemiei de coronavirus, a adus grave prejudicii financiare patronatului.

Reprezentanții firmelor care plătesc chirii în mall-urile închise din cauza pandemiei de coronavirus susțin că situația lor este „disperată”.

În acest context, mii de job-uri sunt puse în pericol din cauza chiriilor pe care sunt obligați să le plătească chiar și în perioada în care magazinele sunt închise.

Având în vedere situația actuală, reprezentanţii industriei de retail au participat, joi, la o audiere în Comisia economică a Senatului, unde au menţionat că în România există 125 de malluri în care funcţionează peste 20.000 de magazine, cu aproximativ 200.000 de angajaţi.
După închiderea mall-urilor, principala problemă a retailerilor a constituit-o plata chiriilor pentru spaţii, pentru că, deşi unele nu au perceput chirii în perioada stării de urgenţă şi de alertă, altele au facturat în continuare.

„Situaţia, vă spun sincer, este disperată. Chiar firme mari cu istorie de 10-20 de ani de ani în comerţul românesc, cu sute, cu mii de angajaţi, au probleme foarte mari din cauza acestor chirii. Noi nu avem nimic cu mall-urile.

Mall-urile au dreptul lor să factureze ce vor. Ne îndreptăm atenţia către Guvern, care trebuie, într-un fel sau altul, să rezolve această problemă”, a afirmat Laurenţiu Ilie, reprezentantul organizaţiei patronale a retailerilor din România.

Managerul unei companii care deţine mai multe malluri în România, Alexandru Morar, a arătat că fiecare parte trebuie să cedeze câte puţin, pentru ca, în final, câştigul să fie al tuturor.

„Fiecare parte trebuie să contribuie cumva. Din partea statului, reducere sau anularea impozitului de proprietate, pe un an, pe doi. Este important să deschidem şi restul mall-urilor, cât mai curând.

Este unfair din punct de vedere concurenţial să avem o parte dintr-un mall deschisă şi o parte nedeschisă. Acum lumea se înghesuie în ceea ce este deschis. Mergem pe unde putem, în loc să fie totul sau nimic deschis”, a explicat Morar, conform digi24.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed