Dezastrul din Deltă: Gunoiul îl iau şacalii, şalupele se folosesc la cărat VOTURI!

Încă din 2014, Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziţie un miliard de euro ca să salvăm Delta Dunării şi să îmbunătăţim viaţa oamenilor. Ne-a dat bani pentru investiţii în infrastructura şi utilităţi publice, pentru dezvoltarea turismului, pentru reconstrucţia ecologică şi pentru combaterea braconajului. Ne-a cerut în schimb o strategie de dezvoltare durabilă a zonei. Doi ani i-a luat guvernului să o elaboreze şi să o aprobe, timp în care banii au stat nefolosiţi. Abia în 2017, s-a deschis finanţarea, scrie ProTV. 

 

Cei mai mulţi bani – 340 de milioane euro – au fost alocaţi podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila, promis în toate campaniile electorale din ’90 încoace. Este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră a României, de după ’89 şi al treilea ca mărime în Europa. Lucrările au început în decembrie, anul trecut.

 

În timp ce guvernanţii se ocupă de proiecte măreţe, localnicii se chinuie, singuri, prin hăţişul birocratic al obţinerii fondurilor europene. Multe avize, proceduri greoaie, puţin personal, peste 1600 de proiecte depuse doar pentru Delta Dunării. Ca să vă faceri o idee, numai pentru construcţia şi modernizarea de pensiuni, cererea a fost de trei ori mai mare decât suma alocată de 15 milioane de euro.

 

Florentinei Hancerenco s-a aprobat proiectul, cu 90 la sută finanţare europeană, dar banii nu i-a primit nici până acum. Vrea să construiască o pensiune în Letea – satul în care ajung vara sute de turişti dar unde nu există decât o singură unitate de cazare.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed