x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(16) "instant-articles"

DEZASTRUL financiar şi economic pesedist. Explicat și comentat

Ar fi fost un miracol ca o guvernare şi ticăloasă şi incompetentă, axată pe demontarea democraţiei şi salvarea propriului lider de gratii, să nu producă şi un dezastru financiar şi economic. Indubitabile-s semnele lui.

Author: Mihai Voican | Sursa: DW | Publicat: 02.03.2019, 8:53

Aş fi vrut de mărţişor să găsesc măcar o justificare plauzibilă ca să spun ceva de bine despre executivul României. N-am găsit. În schimb, trecând în revistă măsurile economice ale cleptocraţiei dragniote adoptate la îndemnurile unui ins condamnat provizoriu la opt ani de închisoare cu executare, avem toate motivele să ne-alarmăm. Chiar dacă nu suntem experţi.

 

Reiese că, în timp ce a desfiinţat independenţa justiţiei, politizând-o până la extincţia statului de drept, puterea PSD-istă susţinută de ALDE şi UDMR a pus şi bazele unui viitor dezastru economic de tip venezuelean. Semnalele actualizării prezisei catastrofe sunt vizibile. Doar o cecitate voluntară, stimulată de declaraţiile populiste fără acoperire ale unor inşi ca Vâlcov, nu e-n stare să le vadă.

 

Venit la putere pe bază de ditirambice promisiuni populiste, regimul cleptocratic nu se mulţumeşte să se autoservească. Îşi manifestă, sistematic, şi dispreţul faţă de munca românilor. De pildă aruncând pe geam banii contribuabililor, irosiţi cu ură în pensii speciale, acordate astfel încât să-i asigure loialitatea în rândul unor categorii importante pentru menţinerea intactă a autorităţii potentaţilor. Concomitent, aceeaşi putere pesedistă a dat chix în materie de absorbire de fonduri europene. Şi a mărit fără folos salariile unor categorii ale populaţiei, micşorând, realiter, prin inflaţie, veniturile tuturor.

 

Articolul integral pe DW