x


  • EUR
    4.7524
    USD
    4.3164
string(7) "externe"

Dezvaluire: Americanii au trupe speciale in aproape fiecare tara de pe glob

Fără ca cineva să bage de seamă, Statele Unite ale Americii şi-au implantat soldaţi în aproape fiecare ţară de pe glob.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.02.2015, 6:54

În timpul anului fiscal care s-a încheiat la finalul lunii septembrie 2014, forţele speciale americane (U.S. Special Operations forces) au fost desfăşurate în peste 133 de state din întreaga lume, adică aproximativ 70% din totalul ţărilor de pe glob, conform unui Locotenent Colonel american, citat de huffingtonpost.com şi zerohedge.com. Numărul total de state în care trupe militare americane de o natură sau alta au fost prezente este de 150.

 

Un război mondial secret pe care americanul de rând nu-l cunoaşte. Publicația Zero Hedge arată faptul că, doar de la 1 octombrie 2014 până în momentul de faţă, trupele speciale americane au fost desfăşurate deja în 105 ţări din întreaga lume, reprezentând aproximativ 80% din desfășurările trupelor din întreg anul 2014. Asta înseamnă că în acest an fiscal se va înregistra un nou record.

 

În cele peste 100 de state, trupele de elită americane desfăşoară diferite activităţi, de la simple traininguri și la raiduri de noapte până la misiuni de capturare sau chiar de ucidere.

 

Mai mult, aşa numitele trupe SOLO (Special Operations Liaison Officers) sunt plantate în 14 ambasade cheie ale SUA, pentru a consilia forţele speciale ale diferitelor state aliate. Aceste trupe operează deja în Australia, Brazilia, Canada, Columbia, El Salvador, Franţa, Israel, Italia, Iordania, Kenya, Polonia, Peru, Turcia şi Marea Britanie. Programul de operare al SOLO este programat să se extindă la peste 40 de state până în 2019.

 

Trupele de elită americane (U.S. Special Operations Command- SOCOM) cu misiuni între august 2011 şi august 2014 au fost prezente în peste 150 de ţări de pe mapamond, scrie huffingtonpost.com, preluat de ZeroHedge.

 

„Vrem să fim peste tot”, a spus generalul Joseph L. Votel, unul dintre comandanţii SOCOM, la întâlnirea anuală a executivilor din industria de apărare şi a personalului militar.

 

Acesta a adăugat că trupele SOCOM şi şi ale întregii armate americane sunt angajate internaţional mai mult decât oricând, în mai multe locuri şi cu o paletă mult mai diversificată de misiuni.