x


  • EUR
    4.7524
    USD
    4.3164
string(7) "general"

Dezvaluire despre Grecia

Nivelul de îndatorare fiscală a Greciei, deşi a crescut în ultimii ani, rămâne sub media europeană, se arată într-o scrisoare a preşedintelui BCE, Mario Draghi, către un parlamentar elen, document publicat luni pe site-ul instituţiei.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: Mediafax | Publicat: 26.01.2015, 15:01

“Împovărarea fiscală din Grecia (inclusiv contribuţiile reale pentru asigurări sociale) era de 34,2% din PIB în 2013, mult sub media din zona euro şi din Uniunea Europeană, în ciuda unor majorări în ultimii ani”, a declarat Draghi în scrisoarea către parlamentarul elen Kostas Chrysogonos, citat de MarketWatch.

Chrysogonos este membru al partidului de extremă stânga Syriza, formaţiune care a câştigat alegerile legislative de duminică şi a cărei campanie electorală a fost clădită în jurul nemulţumirii populaţiei privind măsurile de austeritate impuse prin programele financiare semnate cu BCE, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Syriza promovează o politică anti-austeritate, leaderul partidului Alexis Tsipras dorind o restructurare a datoriei suverane a Greciei, datorie care, în prezent, reprezintă 177% din PIB şi se ridică la peste 312 miliarde de euro.