x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Dezvăluire despre Radu Mazăre, direct din închisoare

Cu trecerea anilor, dacă are un comporament adecvat, Radu Mazăre va avea dreptul să ceară trecerea la regim de detenţie semideschis, unde programul este mai relaxat.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.06.2019, 8:47

Radu Mazăre va rămâne, după încheierea perioadei de carantină, în Penitenciarul Rahova, în regim închis, până cel puţin în anul 2021. Aşa a hotărât o comisie a Penitenciarului. În prezent, fostul edil se află în celula din penitenciarul Rahova cu încă trei persoane, doi cetăţeni de origine turcă şi un român, a declarat Mihai Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei.

 

După regimul de maximă siguranţă, cel închis este al doilea ca duritate în sistemul penitenciar din România. Se aplică persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depăşeşte 13 ani, iar cu cei 9 ani de detenţie primiţi, Radu Mazăre se încadrează perfect în acest interval. Fostul edil al Constanţei va fi cazat, la comun, iar având în vedere că a fost condamnat pentru un act de corupţie, va avea colegi de celulă liniştiţi, condamnaţi, la fel, pentru infracţiuni săvârşite fără violenţă. Programul zilnic este destul de incomod. Deşteptarea se dă la ora 5.00, iar apelul de seară se face la ora 19.00, imediat după servirea cinei de la ora 18.00. Mazăre va putea opta pentru muncă (în atelier de tâmplărie, la bucătărie sau întreţinere), va beneficia de consiliere psihologică şi va putea cere să meargă la capelă. Totodată, fostul primar poate cere să participle la cursuri de reformare profesională – tâmplărie, lăcătuşerie sau instalaţii sanitare. Totul sub paza gardienilor. Chiar şi în timpul plimbării, care trebuie să dureze cel puţin o oră, deţinuţii cu regim închis sunt atent supravegheaţi de lucrătorii din penitenciar, scrie adevarul.ro.