Dezvoltatorul imobiliar chinez Shimao a ratat termenul de plată a principalului şi dobânzii unei emisiuni de 1 miliard de dolari

Este pentru prima oară când dezvoltatorul Shimao Group, din Shanghai, ratează plata unei rate de împrumut extern.

Cu obligaţiuni internaţionale de 6,1 miliarde de dolari, Shimao este al şaselea cel mai mare emitent dintre dezvoltatorii chinezi, potrivit Refinitiv.

Sectorul imobiliar al Chinei a fost lovit de o serie de neîndepliniri a obligaţiilor pentru datoriile internaţionale, cel mai cunoscut caz fiind cel al China Evergrande Group, cândva dezvoltatorul cu cele mai mari vânzări din ţară, dar care este acum cea mai îndatorată companie imobiliară din lume.

Trei dintre primii cinci emitenţi – Evergrande, Kaisa Group şi Sunac China – au intrat deja în default cu obligaţiuni în dolari.

Shimao nu a putut să plătească un total de 1,02 miliarde de dolari, sub formă în principal şi dobândă creditorilor titlurilor senior cu dobândă de 4,75%, a declarat dezvoltatorul într-un dosar depus duminică la bursa din Hong Kong, invocând ”incertitudinile pieţei cu privire la refinanţarea datoriilor” şi ”dificultatea condiţiilor operaţionale şi de finanţare”.

Compania a adăugat că, de asemenea, că nu a efectuat plăţi de principal pentru anumite alte datorii offshore, fără a oferi detalii.

Dezvoltatorul nu a primit o notificare de accelerare a rambursării de la creditorii săi, a spus acesta, sugerând că deţinătorii de datorii nu au luat măsuri de executare.

Shimao a angajat firma Admiralty Harbour Capital drept consilier financiar şi Sidley Austin drept consilier juridic, pentru a ajuta la evaluarea şi explorarea modalităţilor de gestionare a crizei de lichiditate.

Între timp, creditorii celor două împrumuturi sindicalizate ale sale au fost de acord să-i dea o pauză dezvoltatorului chinez, care nu are numerar.

Shimao a declarat că a primit o notificare scrisă de sprijin din partea majorităţii creditorilor a două împrumuturi sindicalizate convenite în 2018 şi 2019, în care HSBC a acţionat ca facilitator principal pentru împrumuturile în dublă valută.

Creditorii, care ”suţin, în general, ca grupul să continue să exploreze posibilitatea unui acord şi implementarea unei potenţiale restructurari cu părţile interesate relevante”, au fost dispuşi să permită Shimao să îşi continue afacerea cu întreruperi minime, potrivit dosarului.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri