AcasăExterneDictatorii iubesc aniversările: Kasparov anunță data la care Putin va declara victoria...

Dictatorii iubesc aniversările: Kasparov anunță data la care Putin va declara victoria în Ucraina

Vadimir Putin va declara victoria în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei pe 7 octombrie, dată la care va împlini 70 de ani, crede opozantul rus Garry Kasparov într-un interviu pentru presa ucraineană.

Fostul campion la șah care trăiește în SUA, una dintre cele mai dure voci critice la adresa lui Putin, dar și a Occidentului care l-a tratat ca pe un posibil partener de dialog până al invazia din Ucraina, spune că dictatorilor le plac aniversările.

”Sunt aproape sigur că înainte de 7 octombrie, de aniversarea lui Putin – dictatorii sunt foarte pasionați de aniversări, acum va împlini 70 de ani, cred că anunțul victoriei este planificat pentru această dată”, a spus Kasparov într-un interviu pentru site-ul Obozrevatel.

Nu este nicio diferență între Putin, Hitler, Stalin și Ceaușescu, dictatorii nu se schimbă, declara pentru TVR Garry Kasparov într-un interviu acordat cu ocazia vizitei în România, în luna mai.

Kasparov a vorbit în termeni duri despre războiul declanșat de ruși în Ucraina și nu s-a ferit să-i critice pe liderii europeni.

“Problema cu dictatorii este că ei nu se schimbă. Nu este nicio diferență între Hitler, Stalin, Putin, poate îl putem include și pe Ceaușescu. Dictatorii nu se întreabă ‘de ce?’. Ei se întreabă ‘de ce nu?’. Iar Putin am văzut că poate lua un teritoriu, poate omorî oameni în Siria, cum a făcut în Alep, în Siria, prin bombardări masive. A făcut atâtea crime fără nicio consecință”, a declarat Garry Kasparov.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.