x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(14) "moneyamppeople"

”Dincolo de ferestre”, prima carte inspirată de perioada stării de urgență. O poveste ce ne dă fiori, însă încredere și speranță

În acele zile din starea de urgență, când întreaga noastră viață s-a înghesuit în spațiul numit acasă și socializăm mai mult pe internet, Eveline Păuna s-a detașat de computer și televizor și-a găsit inspirație pentru a scrie o carte ancorată în situația fără precedent care a blocat și România.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.10.2020, 16:00

”Dincolo de ferestre” este un roman născut în situația epidemică înfricoșătoare pe care cu toții am trăit-o și cu care pare că ne-am obișnuit, dar personajele cărții oferă încredere și variante pozitive celor care încă mai cred că perioada de izolare nu a condus la nimic bun.

Însăși frumoasa scriitoare descrie cartea sa drept ”o poveste de dragoste care începe atipic și continuă neașteptat, o țară înghețată de o criză sanitară și una economică, realitate descrisă printr-o lentilă a izolării”.

Povestea scrisă în acea perioadă incertă când o bună parte a omenirii s-a aflat într-o boală de gânduri și a emis milioane de întrebări privind viitorul, ”derulează” 96 de zile din viețile a două dintre personaje. Fără a avea pretenția de a provoca apariția unei noi specii a genului epic, acest roman în miniatură, împrumută  de la popularele telenovele povestea de iubire în episoade. Însăși Eveline Păuna autointitulează povestea drept o ”tele-nuvelă” de dragoste. ”Tele” – pentru că este despre distanță și ”nuvelă”– pentru că derulează zi cu zi, viața personajelor ce au traversat experiența ”izolării”. ”Pentru că doar dragostea – sau… iluzia ei – poate face ca oamenii să se simtă liberi în timpul celor mai riguroase restricții internaționale”, spune Evelina Păun (scriitoare polivalentă, jurnalistă, specialist în comunicare și consilier cultura), care, în ciuda vârstei sale, a publicat mai multe cărți, amintim: „Să cultivăm recunoștința”, „Povestea unui jurnalist – Ion Marin”, „Marile Întâlniri – Nemuritorii” și „Femeia la 30 de ani”.

 

Eveline Păuna a primit Bursa JTI pentru Jurnalism (2010), Premiul Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România – APTR pentru Talk-Show Cultural (2014). Site-ul evelinepauna.ro a fost distins de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România cu Premiul pentru Jurnalism Digital (2017). În anul 2018 a primit certificatul din partea Guinness World Records pentru calitatea de PR specialist, acordat cu prilejul implicării în spectacolul de Centenar „Vlaicu Vodă”, proiect care a dus Teatrul EXCELSIOR în Cartea Recordurilor. În anul 2019 a fost distinsă cu Medalia de Aur de către Academia Internațională „Mihai Eminescu”, pentru contribuția adusă universului cultural.