Dîncu, reacție la acuzele Rusiei privind livrarea de ajutor militar Ucrainei: „Fac parte din războiul de manipulare al Rusiei”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a catalogat declarația purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, care a acuzat România că a livrat recent Ucrainei un „al cincilea pachet” de ajutor militar, drept o „încercare de manipulare” a opiniei publice. Vasile Dâncu afirmă că astfel de încercări „fac parte din războiul de manipulare și propagandă al Rusiei”. Volume 100%  

„Am vorbit despre războiul 5D (războiul hibrid – n.r.), un război pe care în acest moment Rusia îl duce față de toate țările din Europa Centrală și de Est, un război hibrid, pornit cu mult timp în urmă, în care din în când, cam o dată la 30 de zile, apare un purtător de cuvânt care acuză România pentru diverse lucruri: că furnizează arme, sau că furnizează instruire, sau că furnizează soldați, mercenari… Tratăm ca atare asemenea încercări de a manipula opinia publică, fac parte din războiul de manipulare și propagandă al Rusiei”, a declarat Vasile Dîncu vineri, la Black Sea and Balkans Security Forum.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus a acuzat în urmă cu câteva zile România că trimite ajutor militar Ucrainei, făcând referire la un „al cincilea pachet” aprobat recent pentru forțele ucrainene. Maria Zaharova susține că a existat o discuție telefonică între miniștrii apărării din cele două țări, în care ar fi discutat despre acest lucru, și face apel la autoritățile române „să recunoască totul”.

Ea a spus că livrarea de arme către „naționaliștii ucraineni” va duce la prelungirea conflictului. „O agenție română de știri a relatat despre o recentă conversație telefonică între ministrul român al apărării, Vasile Dîncu, și omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, care care și-a exprimat recunoștința pentru al cincilea pachet de ajutor militar românesc recent aprobat pentru forțele armate ucrainene, inclusiv arme mici, muniție și piese de rezervă pentru echipamente militare. Este pentru prima dată când (ajutorul militar – n.r.) a ieșit la iveală atât de explicit și de public, deși înregistrări video cu folosirea unor proiectile fabricate în România de către forțele armate ucrainene au mai apărut înainte pe rețelele sociale. Dar nu exista o dovadă factuală «directă»”, a declarat Maria Zaharova miercuri, la un briefing de presă, transcris pe site-ul Ministerului de Externe rus.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed