x


 • EUR
  4.8730
  USD
  4.1103
string(10) "invatamant"

Diploma de studii pe care o au cei mai bogati oameni din lume

Cu toții vrem să fim bogați sau cel puțin să ne creștem veniturile. Iar diplomele de absolvire în anumite domenii oferă șanse mai mari de îmbogățire.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 27.03.2015, 6:48

La această concluzie au ajuns realizatorii unui studiu publicat recent de Approved Index, care au analizat ce studii au în spate cei mai bogați 100 de oameni ai planetei, potrivit cotidianului britanic The Independent.

 

Concluziile sunt surprinzătoare pentru oricine crede că finalizarea cu succes a studiilor superioare de matematică sau de drept îți asigura îmbogățirea. Nimic mai greșit.

 

În primul rând, trebuie să menționăm faptul că majoritatea celor mai mari miliardari ai lumii, mai exact o treime, adică 32 din cei 100 analizați, nu au studii superioare. Printre oamenii cu cei mai mari averi, dar fără facultăți terminate se numără fondatorul Microsoft, Bill Gates, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Dell, Michael Dell, sau proprietarul imperiului de afaceri Virgin, Richard Branson. Nici regretatul Steve Jobs, fondatorul Apple și unul dintre cei mai inovativi antreprenori ai ultimilor decenii, nu și-a terminat studiile superioare.

 

Revenind la analiza citată, mai constatăm că numărul miliardarilor care au absolvit facultăți de artă este de peste trei ori mai mare decât numărul celor care au studiat matematică sau științe.

 

Însă, dacă e să vorbim despre diploma care are cel mai mare potențial de a-l duce pe posesorul acesteia pe culmile succesului financiar, aceasta este diploma de absolvire a unei facultăți în domeniul ingineriei, pe care au obținut-o 22% dintre cei mai bogați oameni din lume.

 

Vă prezentăm mai jos în ce domenii au primit diplome de absolvire a studiilor universitare cei mai bogați 100 de oameni ai planetei.

 

 1. Nu au studii superioare (32)
 2. Inginerie (22)
 3. Afaceri (12)
 4. Arte (9)
 5. Economie (8)
 6. Finanțe (3)
 7. Științe (2)
 8. Matematică (2)
 9. Drept (2)
 10. Altele (8)