Director Spital Județean: În ultima săptămână am avut 20 de decese. În statistica oficială apar cinci

0
Director Spital Județean: În ultima săptămână am avut 20 de decese. În statistica oficială apar cinci

Conducerea Direcției de Sănătate Publică și conducerea Spitalului Județean se contrazic între ele și nu mai știu a cui atribuție era să declare decesele înregistrate din cauza Covid 19. În timp ce Manuela Trifan, directorul interimar al DSP Suceava, a recunoscut încă de ieri, pentru cotidianul ”Libertatea”, că nu a mai primit nicio listă cu decese, de o săptămână, din partea Spitalului Județean, managerul Florin Filip recunoaște că în ultima săptămână, la unitatea spitalicească pe care o conduce s-au înregistrat 20 de decese, scrie Obiectiv de Suceava.

 

„Din datele pe care le avem, până ieri am avut 20 de decese, în ultima săptămână. Voi clarifica cu DSP-ul și vom reveni cu un comunicat pentru a lămuri situația”, a declarat luni managerul Spitalului Județean, medicul Florin Filip.

 

Mai precis, în intervalul 23 -30 martie, la Suceava ar fi murit 20 de oameni, confirmați cu Covid 19, iar spitalul sucevean a raportat două decese pe data de 23 martie, cu mențiunea că persoanele respective au murit din 22 martie. Alte două decese au fost raportate pe data de 24 martie, iar pe data de 25 martie, în raportările oficiale, la Suceava apar trei decese.