AcasăActualitateJustitieDirectorul CFR, pus sub acuzare de DNA. Și-a asigurat ilegal un loc...

Directorul CFR, pus sub acuzare de DNA. Și-a asigurat ilegal un loc de muncă în companie, după interimat

Alexandru Ion Simu, directorul general interimar al CFR SA, a fost pus sub acuzare de DNA pentru corupție.

Alături de Alexandru Ion Simu este cercetat și unul dintre adjuncți, Petru Ceșa. Ancheta vizează numiri ilegale în funcții de conducere în compania de stat și este coordonată de procurorii DNA Timişoara.

DNA Timișoara a început urmărirea penală față de directorul general interimar al CFR, Simu-Alexandru Ion, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

Complicele lui Alexandru Ion Simu, adjunctul Ceşa Petru, acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, şi uzurparea funcţiei.

Prin aceste două decizii privind traseul profesional al lui Simu-Alexandru Ion, Ceşa Petru ar fi urmărit să-i asigure primului stabilitatea unei funcţii de conducere la nivel regional, după încetarea celei de director general interimar al CFR SA, scrie digi24.

Cum au dat afară cei doi director o angajată ca să „bage frica în angajați”

Scandalul o implică și pe o angajată cercetată disciplinar pentru că era bănuită că ar fi remis presei informații a fost demisă, pe motiv că „nu a reuşit să-şi dovedească nevinovăţia”.

Astfel, cei doi directori ar fi urmărit să dea un exemplu celorlalţi angajaţi din subordine pentru ca pe viitor suspecţii să nu se mai vadă expuşi „riscului” ca publicul, prin intermediul presei, să cunoască diferite aspecte nelegale/legale din actul de conducere al CNCF CFR SA, potrivit DNA.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.