Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova Bogdan Bratu a fost reţinut, fiind prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă

0
Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova Bogdan Bratu a fost reţinut, fiind prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă

”Prin ordonanţa din data de 23.04.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii continue de înşelăciune, prev. de art.244 al.1 şi 2 din C.pen, constând în aceea că în perioada mai 2014 – prezent, ar fi indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia printr-un număr de 12 acte adiţionale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenţă obţinută fraudulos, desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16.03.2016 prin sentinţa penală nr. 727, dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015, actele adiţionale producând efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale”, anunţă Parchetul.

Bogdan Bratu a continuat să utilizeze actele de studii cu ocazia angajării la diferite entităţi chiar şi după ce a fost audiat în calitate de martor în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în legătură cu valabilitatea acestora.

”Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate / anulate, inculpatul a ocupat funcţii publice importante (director regional în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), funcţii în virtutea cărora a avut acces la informaţii de importanţă strategică, gestionarea bugetelor privind construcţia şi modernizarea drumurilor naţionale, derularea şi atribuirea contractelor de achiziţie publică şi de modernizare a reţelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszăpezire, întreţinere şi pază a acestora. Prin faptele indicate a fost prejudiciată instituţia angajatoare cu suma de 985.625,3 lei, reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcţiilor deţinute fără drept”, menţionează procurorii.

La data de 23.aprilie, s-a dispus reţinerea sa pentru o durată de 24 ore. Totodată, procurorul de caz a propus Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti arestarea preventivă a acestuia.

Procurorii au făcut vineri dimineaţă trei percheziţii în judeţele Giurgiu şi Dolj, într-un dosar penal în care se fac cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, de către o persoană cu funcţie de conducere în cadrul unei companii de interes strategic naţional, anunţa Parchetul ICCJ, care preciza că este vizată depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, Surse apropiate anchetei au declarat că cel vizat este directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu.