Directorul Oltchim vrea să-şi cumpere fabrica

0
Directorul Oltchim vrea să-şi cumpere fabrica

Firma Oltchim MBO, al cărei preşedinte este directorul general al combinatului chimic Oltchim, Constantin Roibu, strânge bani de la salariaţii combinatului, în încercarea de a participa la privatizarea Oltchim.

Oltchim MBO, firmă creată de managementul Oltchim în iulie 2008, derulează o majorare de capital, la care pot participa doar salariaţii Oltchim. Aceştia primesc o acţiune Oltchim MBO, pentru care plătesc 100 de lei, dar nu pot cumpăra mai puţin de 4 acţiuni – deci vor cotiza cu cel puţin 400 de lei la capitalul noii societăţi. Majorarea de capital se derulează până la 25 octombrie, şi, potrivit unui comunicat al Oltchim MBO, salariaţii combinatului sunt receptivi la idee: peste 2.000 de angajaţi, adică jumătate din numărul total de salariaţi, au plătit deja pentru a deveni acţionari ai Oltchim MBO, în doar o săptămână de la declanşarea operaţiunii.

“Numărul mare de angajaţi care au subscris în mai puţin de o săptămână confirmă interesul salariaţilor de a participa, prin intermediul Oltchim MBO, la privatizarea combinatului, devenind astfel, în mod indirect, şi acţionari ai Oltchim SA“, a declarat, într-un comunicat, Constantin Roibu, preşedinte al Oltchim MBO. Iniţial, managementul Oltchim anunţase că a creat Oltchim MBO „pentru a răspunde nevoii urgente de finanţare şi dezvoltare a combinatului chimic”. Citeşte mai departe în Cotidianul