Romarm: 2012 a fost cel mai prost an din istoria companiei

0
Romarm: 2012 a fost cel mai prost an din istoria companiei

Romarm a incheiat 2012 cu pierderi, acesta fiind cel mai prost an din istoria companiei, după ce 2011 fusese unul foarte bun, a declarat directorul general al companiei, Dan Tache.

El a mai spus că pentru compania înfiinţată în 2000, anul 2013 este, la fel ca şi 2011, un an bun.

 

 

“Anul 2013 se situează pe acelaşi trend crescător. Acesta este target-ul meu, ca la sfârşitul anului să putem să ne lăudăm cu exporturi de cel puţin de două ori şi jumătate mai mari decât anul trecut”, a spus Tache.

 

 

Pe de altă parte, acesta a arătat că, dintr-o evaluare pe anul 2012, la export a mers 95,9% din producţia companiei.

 

 

“Principala noastră sursă de existenţă, de venit sunt exporturile. Piaţa românească în domeniul nostru suportă anumite anumite constrângeri bugetare şi atunci, ca debuşeu pentru produsele noastre, noi am găsit prin activitate proprie exporturile”, a explicat directorul.

 

 

El a răspuns, întrebat care sunt principalele pieţe de export ale României în ceea ce priveşte industria de apărare: “Pieţele nu au fost pierdute sută la sută. Noi suntem prezenţi peste tot, în toată lumea. Dar, o dată cu aderarea la UE şi cu includerea în NATO, am trecut la alte calibre, la anumite compatibilităţi cu alte armamente decât aveam în dotare şi atunci este normal ca industria noastră să fie orientată către partenerii noştri militari strategici”.

 

 

Compania naţională Romarm a fost înfiinţată în 2000, prin reunificarea industriei de armanent româneşti, având o tradiţie de 75 de ani, şi este cel mai mare furnizor de echipament militar, muniţie şi servicii de mentenanţă în domeniu din România.

 

 

Capitalul Romarm este 100% românesc de stat, sub autoritatatea Ministerului Economiei.