x


  • EUR
    4.8288
    USD
    4.4163
string(16) "instant-articles"

Discuţii înfiorătoare între Dincă şi colegii de celulă: „Ce mai puteam să fac? Să-l bag şi p-ăla-n cazan!?“

Apar tot mai multe informații din rechizitoriul cazului de la Caracal.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.01.2020, 8:10

Rechizitoriul din dosarul Caracal conţine zeci de file cu discuţii între Gheorghe Dincă şi colegii de celulă. Din documentul întocmit de procurorii DIICOT reiese, printre altele, că Dincă a plănuit cu două luni înainte răpirea Luizei Melencu.

Rechizitoriul întocmit de către procurorii DIICOT în cazul Caracal începe cu prezentarea inculpaţilor: Gheorghe Dincă zis “Popicu” sau „Bush” – în vârstă de 66 ani, fără antecedente penale, pensionar, şi Ştefan Risipiţeanu, zis Fănică, în vârstă de 46 ani, fără antecedente penale, fără ocupaţie. Documentul arată încă de la început cum a fost răpită Luiza Melencu şi cum a ajuns Fane Risipiţeanu s-o vadă pe tânără. “În momentul în care a coborât din autoturism şi se pregătea să închidă porţile la loc, inculpatul a fost surprins de inculpatul RISIPIŢEANU ŞTEFAN zis ”Fănică”, vecinul şi prietenul său, care îl ajuta sporadic la munci în gospodărie şi care ajunsese acolo inopinat. Aceasta era singura persoană căreia inculpatul DINCĂ GHEORGHE îi permitea să înnopteze în curtea sa, lăsându-l să doarmă într-un hambar, plătindu-l cu sume mici de bani, cu tutun şi alcool.

 

Potrivit documentului citat, Risipiţeanu intrase deja în curtea lui Dincă, până în apropierea maşinii, spunându-i acestuia că a venit după tutun. „Dincă i-a răspuns că are treabă şi i-a cerut să părăsească curtea. Inculpatul Dincă nu dorea ca prietenul său ”Fănică” să o vadă pe victima Melencu Mihaela Luiza în maşină, dar acesta a insistat să ceară tutun“, se menţionează în document. Rechizitoriul menţionează apoi că Dincă a „evitat să ridice tonul“ la Risipiţeanu sau să îl lovească de teamă că, porţile fiind deschise, ar putea veni şi alte persoane, astfel că i-a cerut acestuia să rămână în locul în care se afla, promiţându-i că după ce închide porţile, îi va aduce tutun din care acesta să îşi confecţioneze ţigări

 

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL