x


  • EUR
    4.8582
    USD
    4.0972
string(7) "politic"

Dispare PSD?! Decizia care cutremură scena politică

La aproape 10 ani de la înfiinţare, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) se pregăteşte să fuzioneze cu Partidul Social Democrat (PSD). Potrivit unor surse politice, în aceste zile se pun la punct ultimele detalii ale fuziunii la nivel naţional.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.10.2019, 10:16

Fuziunea celor două partide este, practic, realizată în teritoriu, unde primarii, consilierii județeni și locali ai PSD și UNPR acționează deja împreună, în județe precum Neamț, Constanța, Cluj, Ilfov, Dâmbovița, Călărași. UNPR are aproximativ 200 de primari la nivel naţional şi mii de consilier locali şi judeţeni, de care depind majorităţile în consilii.

 

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, este, din 2018, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise. Fondatorul UNRP a rămas în relaţii bune cu organizaţiile cadrelor militare şi cu poliţiştii datorită măsurilor luate în calitate de ministru, pentru recunoaştea unor drepturi ale acestor categorii de angajaţi. Alături de familiile lor, militarii şi poliţiştii reprezintă sute de mii de voturi.