x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(16) "instant-articles"

DISPERARE! „Mai bine mor de coronavirus decât să o iau de la capăt cu afacerea după o muncă de 20 de ani!”

Un clip video postat pe Twitter de fondatorul unei publicații sportive a generat un impact masiv în opinia publică americană.

Autor: Mihai Voican | Sursa: PROFIT.RO | Publicat: 06.06.2020, 9:58

Un clip video postat pe Twitter de fondatorul unei publicații sportive a generat un impact masiv în opinia publică americană pe măsură ce zeci milioane de persoane își dau seama că blocarea economiei nu poate fi o variantă prelungită la nesfârșit. Cele 8,5 milioane de vizualizări și preluarea acestuia pe TV a contribuit la replierea partizanilor politicii #Stai acasă! și reînscrie SUA pe calea redeschiderii totale.

 

„Dacă nu vor fi oameni care să iasă din case, nimeni nu va avea locuri de muncă, nimeni nu va avea afaceri. Totul se va termina!”, era mesajul exasperat al lui Dave Portnoy, fondator la Barstool Sports, companie în valoare de jumătate de miliard de dolari. Președintele SUA Donald Trump face în aceste zile pașii decisivi pentru revenirea la normalitate a vieții social-economice paralizate de recomandările epidemiologilor și de o politică de carantinare de masă care a vătămat bugetele familiale și mediul de afaceri. Chiar și guvernatorii de state aparținând Partidului Democrat, promotori ai unor restricții drastice, încep să cedeze, iar discursul s-a mutat asupra etapelor de redeschidere. Este rezultatul presiunilor dinspre cetățeni pentru abandonarea politicii îndoielnice „#Stai acasă!” în condițiile în care de la declanșarea crizei coronavirus închiderile masive sectoriale au aruncat în șomaj peste 30 milioane de lucrători, iar business-uri altădată viabile sunt împinse către faliment.

 

Un ecou al acestor nemulțumiri a venit chiar din partea fondatorului unei publicații de sport și cultură pop, al cărui mesaj pe Twitter a fost propagat foarte rapid de milioane de americani care au rezonat cu el. Dave Portnoy, fondator și președinte al Barstool Sports, companie cu o valoare de piață de aproape jumătate de miliard de dolari, a reacționat exasperat de propunerea venită din partea unor oficali de a menține închisă economia până la găsirea unui remediu pentru boala COVID-19 și a publicat un clip video în care a urmărit să arate absurditatea propunerii.

 

Articolul integral pe PROFIT.RO