x


  • EUR
    4.8426
    USD
    4.3517
string(16) "instant-articles"

Distanțare socială: TOȚI ieșim afară la o toaletă comună, TOATE cele 20 de familii

În India, țară cu peste un miliard de locuitori, distanțarea socială pentru limitarea răspândirii coronavirusului nu este foarte simplă, mai ales pentru oamenii săraci care locuiesc în cartiere aglomerate și trebuie să muncească zilnic pentru a asigura hrana familiilor lor, relatează CNN.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.03.2020, 13:09

Timp de două zile, Jeetender Mahender, muncitor în sistemul de salubritate, nu a îndrăznit să părăsească coliba familiei sale din cartierul Valmiki din Mumbai, cu excepția mersului la toaletă.

 

Situația sa este disperată – coliba în care locuiește nu are apă curentă sau baie, iar rezervele de alimente ale sale și ale familiei sale sunt pe terminate. Dacă nu merge la serviciu, nu va fi plătit.

 

Mahender încearcă, însă, să se supună carantinei generale instituite de prim-ministrul guvernului indian, Narendra Modi. Timp de 21 de zile, indienii ar trebui să stea închiși în case pentru a limita răspândirea coronavirusului printre cei 1.3 miliarde de oameni care locuiesc în această țară. Până acum, India înregistrat 1024 de cazuri confirmate și 27 de decese.

 

„Distanțarea socială nu este doar pentru cei bolnavi, ci pentru fiecare persoană, inclusiv pentru tine și pentru familia ta”, a spus Modi în cadrul unui discurs adresat întregii națiuni, săptămâna trecută, scrie digi24.ro.