Distribuţie Energie Electrică România, deţinută de Electrica, a atribuit companiei Bento un contract de 32 milioane lei, pentru implementarea unei soluţii software

”Bento, Intellectually Curious (BVB: BENTO), companie antreprenorială românească listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, anunţă semnarea unui contract în valoare de 32 de milioane de lei, pentru implementarea soluţiei software proprii Bento Field Service Management (Bento FSM), în urma câştigării unei proceduri de achiziţie publică derulată de către Distribuţie Energie Electrică România (DEER), o companie deţinută de Electrica SA”, anunţă Bento.

Odată implementată, soluţia Bento va reprezenta unul dintre cele mai mari proiecte de tip FSM din România în domeniul energiei şi utilităţilor, urmând să fie utilizată de peste 1.200 de tehnicieni de teren. 

„Ne bucurăm de finalizarea cu succes a procedurilor de achiziţie publică pentru acest proiect, unul semnificativ pentru Bento, atât din punctul de vedere al scopului, cât şi al valorii şi reputaţiei beneficiarului. Investiţiile susţinute de-a lungul timpului în produsele noastre proprii, precum Bento FSM şi Bento MDM, încep să producă din ce în ce mai multe rezultate, fiind implementate de un număr tot mai mare de companii de renume ce implementează strategii de digitalizare a proceselor de business, având un impact pozitiv asupra dezvoltării unor industrii esenţiale”, a declarat Radu Scarlat, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bento.

Compania a câştigat procedura de achiziţie publică în calitate de lider al unei asocieri, alături de EY România (Ernst & Young România). În cadrul proiectului, Bento va livra o soluţie IT complexă, compusă din hardware şi software şi va executa servicii conexe.

Soluţia pe care Bento urmează să o implementeze vizează automatizarea serviciilor de teren şi managementul forţei de muncă din cadrul DEER. Platforma IT care va fi implementată în cadrul acestui proiect se bazează pe produsele software proprii, Bento FSM şi Bento MDM, produse în care Bento a investit constant în ultimii ani, inclusiv prin utilizarea de fonduri atrase în cadrul plasamentului privat din noiembrie 2021, premergător listării companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

 Contribuţia EY România constă în furnizarea de servicii de project management şi analiză de business, reprezentând 11% din activitatea totală aferentă proiectului.

Soluţia IT furnizată de Bento va fi operaţională în aproximativ 18 luni de la semnarea acestui contract. De asemenea, după implementarea sistemului, compania va acorda timp de şapte ani servicii de suport şi mentenanţă, plus servicii post-suport pentru încă doi ani.

„Înainte de toate, o implementare de o asemenea dimensiune, al cărei beneficiar este DEER, în contextul în care povestea Bento îşi are începuturile în sectorul energetic din România, ne confirmă atât poziţia, cât şi potenţialul în această industrie”, a declarat Vlad Bodea, Membru Executiv în Consiliul de Administraţie, cofondator Bento.

De-a lungul celor peste 18 ani de existenţă, Bento a investit în produse software proprii, precum Bento FSM şi Bento MDM, care sunt utilizate de companii locale şi internaţionale active în diferite sectoare economice. Bento FSM este o suită de aplicaţii dedicată companiilor care livrează servicii prin intermediul echipelor distribuite în teren, digitizând, automatizând şi optimizând toate activităţile aferente. Bento MDM, care în proiectul de faţă reprezintă o componentă de infrastructură critică, este un sistem dedicat companiilor care administrează o flotă substanţială de dispozitive mobile, precum tablete, smartphones, POS, etc. Soluţia permite o administrare centralizată a acestor dispozitive, impunerea de politici de securitate, urmărirea dispozitivelor prin GPS, gestionarea de la distanţă a aplicaţiilor şi a setărilor, cât şi blocarea dispozitivelor pentru a fi utilizate doar în scopul intenţionat.

În 2022, compania Bento a înregistrat venituri din exploatare de 35,4 milioane de lei, o creştere cu 26% faţă de 2021 şi un profit net de 5,6 milioane de lei, o creştere în linie cu veniturile, de 23%. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum utilităţi (energie, apă, petrol şi gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producţie de alimente.

Bento, Intellectually Curious (2B Intelligent Soft S.A.) este o companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud. De-a lungul celor peste 18 ani de experienţă, Bento a dezvoltat şi implementat proiecte complexe cu aplicabilitate în industrii multiple pentru companii multinaţionale din România, SUA şi Elveţia. Compania dispune de echipe complementare de management de proiect, analiză, prototipare, dezvoltare, testare, implementare, integrare şi mentenanţă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri