x


  • EUR
    4.8342
    USD
    4.1151
string(16) "instant-articles"

Distrugerea unui MIT! Nu drumurile proaste aduc MOARTE. DOCUMENT semnat de ministrul BODE

Infrastructura proastă reprezintă doar 0,2% din cauzele producerii accidentelor pe drumurile patriei.

Autor: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.01.2020, 11:29

Unul dintre cinci accidente care au loc pe drumurile patriei are drept cauză viteza, unul din zece neacordarea priorității pietonilor, se arată într-un document semnat de către ministrul Transporturilor, Lucian Bode. De asemenea, unul dintre cinci accidente apare ca urmare a nerespectării distanței între vehicule, depășirii neregulamentare, neasigurării la schimbarea direcției de mers, circulației pe sens opus, neasigurării mers înapoi, conducerii fără permis etc.

 

Documentul semnat de ministrul Bode arată că deficiențele infrastructurii rutiere au fost o cauză a producerii accidentelor în doar 0,2% din cazuri. Principala cauză a fost viteza, iar aceasta depinde doar de factorul uman, manifestat prin spirit civic, conștiință și conduită preventivă față de propria viață cât și a celorlalți participanți la trafic, se mai spune în document.

În ccea ce privește parcul auto din România, încă din 1918 și până în prezent aceasta a suferit o creștere permanentă iar ultimul deceniu a suferit o creștere exponențială.

 

Din datele statistice privind accidentele se cumulează pe parcursul unui an, iar cifrele sunt comunicate la finele anului. Poliția colectează aceste date pe care le furnizează la cerere sau le publică la sfârșitul unui an în Buletinul Siguranței Rutiere.

 

 

Cauzele accidentelor rutiere produse infrastructurii sunt:

– animale sau alte obiecte

– drum deteriorat sau în lucru

– obstacol nesemnalizat pe carosabil

– lipsa dispozitive pentru siguranța circulației

– alte cauze referitoare la drum.