x


  • EUR
    4.8430
    USD
    4.2615
string(8) "justitie"

DNA: S-a furat aproape jumătate de miliard de euro cu dezincriminarea abuzului în serviciu

Peste 426 de milioane de euro este valoarea totală a prejudiciilor constatate de DNA în dosarele clasate ca urmare a deciziei CCR din iulie 2016 privind dezincriminarea abuzului în serviciu prin încălcarea de legislație secundară, potrivit unui răspuns al DNA pentru G4media.ro.

Autor: Catalina Mares | Sursa: Money.ro | Publicat: 28.05.2020, 8:42

Aceste prejudicii nu vor putea fi recuperate niciodată pentru că dosarele au fost închise în urma dezincriminării decise de Curtea Constituțională. 801 de astfel de dosare au fost clasate din iulie 2016 până în prezent, potrivit DNA.

Suma ar fi ajuns pentru construcția a 16 spitale de copii de către asociația ”Dăruiește viață”. Potrivit paginii spitalul de oncologie pediatrică construit de asociație ” înseamnă o construcție de aprox. 12.00 0mp, care se întinde pe 9 niveluri și are o capacitate de aprox. 200 paturi” și costă ”16 milioane de euro pentru structura clădirii și aprox. 10 milioane de euro pentru echipamente medicale”.

Aproape 4 miliarde de euro este valoarea totală a prejudiciilor reclamate la DNA de diferite instituții sau persoane fizice în dosarele clasate ca urmare a deciziei CCR privind dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu.

Articolul integral pe g4media.ro