DNA s-ar putea muta lângă sediul PSD

0
DNA s-ar putea muta lângă sediul PSD

Impunătoarea clădire este în portofoliul RA-APPS şi de zece ani este la vânzare. Dar, după mai multe licitaţii ratate, preţul de pornire a hotelului a ajuns de la 32 de milioane de euro, în 2007, la doar 14 milioane de euro. Însă nimeni nu a venit cu o ofertă concretă. De aceea, Guvernul ar fi cerut ca hotelul Triumf să fie scos de la vânzare şi să fie pus la dispoziţia unei instituţii publice.

 

 

Atât DNA, cât şi Ministerul Justiţiei şi-ar fi exprimat interesul să se mute acolo. Însă clădirea are nevoie de investiţii destul de mari, acesta fiind şi motivul pentru care nimeni nu s-a grăbit să îl cumpere.

 

 

Hotelul este clasat la doar două stele. În plus, indiferent de numărul de stele, conversia unui spaţiu de cazare într-o clădire de birouri costă.

 

 

 

Direcţia Naţională Anticorupţie cere de ceva vreme un sediu mai mare în care să îşi desfăşoare activitatea. Anul acesta i-au fost aprobate cheltuieli de 100.000 de lei pentru lucrări topografice necesare construirii unei noi clădiri. În acelaşi timp a primit o creştere cu 50% a bugetului de investiţii de la 3 milioane şi jumătate de lei la 5 milioane şi jumătate de lei. Însă banii pentru o clădire nouă ar putea fi investiţi în renovarea şi convertirea hotelului Triumf, dacă DNA alege să se mute acolo.

 

O altă variantă luată în lucru a fost şi mutarea într-o clădire confiscată de la cei condamnaţi pentru corupţie.