x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(16) "instant-articles"

DNA se mișcă iar: Un primar PSD are mari probleme

Primarul PSD și secretarul de la Primăria Agigea au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu.

Autor: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 12.06.2020, 11:11

DNA lovește pe final de stare de alertă. Primarul și secretarul comunei Agigea, județul Constanța, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu. Dosarul va fi dezbătut de magistrații de la Tribunalul Constanța.

 

 

Potrivit DNA, Maricel Cristian Cîrjaliu, fost și actual primar al comunei Agigea, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local.

 

Acestea au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.

 

Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului.

 

În demersul său, edilul a fost ajutat de secretarul comunei, Ancuța Calust, care a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.

 

Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul aplicarea unor amenzi, anulate ulterior de instanță, obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, primarul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial.

 

De asemenea, a urmărit și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de rude și apropiați ai săi.

 

În cursul urmăririi penale, societatea păgubită s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.