AcasăActualitateDNA: Voicu a intervenit pentru dosarele lui Marian Oprişan, ale Manuelei Mitrea...

DNA: Voicu a intervenit pentru dosarele lui Marian Oprişan, ale Manuelei Mitrea şi ale Mariei Schultz

Astfel, conform documentului citat, procurorii au constatat că senatorul Cătălin Voicu, “în schimbul unor foloase patrimoniale și nepatrimoniale, a uzat de influența sa pe lângă magistrați nu numai în dosarele în care Costel Cășuneanu, Alexandru Mazăre și Marius Locic erau interesați, ci și în alte cauze”.

Conform probelor strânse de anchetatori, senatorul Cătălin Voicu și-a folosit influența și pentru rezolvarea dosarului lui Marian Oprișan, aflat pe rolul Judecătoriei Focșani, dosarului Mariei Schutz, de la Tribunalul Bihor, dar și pentru dosarul Manuelei Mitrea de la instanța supremă.

Totodată, Voicu s-ar fi întâlnit frecvent cu mai mulți magistrați, în afară de Florin Costiniu și Cristian Jipa, învinuiți în dosarul în care DNA cere arestarea senatorului. Locurile de întâlnire cu magistrați de la Tribunalul București, Înalta Curte și Consiliul Superior al Magistraturii erau stabilite dinainte de senatorul Cătălin Voicu, “în condiții de maximă confidențialitate”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) judecă marţi propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu, cerere care a fost înaintată instanţei vineri, 26 martie.

Pe de altă parte, senatorul Cătălin Voicu a cerut să fie audiat în plen, susţinând că hotărârea adoptată miercuri, 24 martie, pentru avizarea arestării sale, la cererea procurorilor, “este lovită de nulitate absolută”, deoarece a fost încălcat Regulamentul Senatului şi Constituţia, care precizează că parlamentarii “nu pot fi perchiziţionaţi, reţinuţi, ori arestaţi fără încuviinţarea camerei din care fac parte şi numai după ascultarea lor”.

Ultimele Articole