x


  • EUR
    4.8337
    USD
    4.2959
string(13) "sportsanatate"

Doctorul care a REFUZAT o ofertă din Germania, chiar dacă face 200 de kilometri în fiecare zi

Rareş Gherai este medicul de la care toată lumea aşteaptă veşti bune. Iar lui îi place să le aducă, indiferent cât de dificil i-ar fi.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 30.04.2019, 6:09

Medici tineri şi talentaţi încep să fie chemaţi la specializări în străinătate, de spitale care vor să îi tenteze cu angajarea, dar după ce se perfecţionează, doctorii se întorc acasă. Şi chiar dacă nu găsesc posturi în oraşul lor, sunt dispuşi să facă naveta, oriunde este nevoie de ei. Caz concret, un ginecolog din Oradea dorit de spitalul din Heidelberg, Germania, lucrează acum la Şimleu Silvaniei, chiar dacă înseamnă să facă 200 de kilometri pe zi de acasă la serviciu.

 

Dr. Rareș Gherai, medic specialist obstetrică și ginecologie: Chiar dacă e puțin greu drumul Oradea-Șimleu, am suficient de multe mulțumiri profesionale ca să mă motiveze să vin în fiecare zi la Șimleu Silvaniei.

 

Ca să aibă mulţumiri şi el, şi pacienţii, doctorul Gherai se trezeşte în fiecare dimineață şi după 100 de kilometri de mers pe unul dintre cele mai proaste drumuri din ţară, ajunge la spitalul de la Şimleu. Încântat că poate să ajute, cum şi-a dorit când a intrat la facultate, nu regretă nicio clipă că a refuzat un post bun care i-a fost oferit în Germania.

 

Dr. Rareș Gherai: Am fost o lună în Heidelberg ca și observator și am operat mai ales chirurgia cancerului ovarian. Mi s-a propus atunci să rămân acolo, fiind un centru foarte mare de ginecologie, dar am refuzat. Cred că nu e cazul ca toți medicii tineri să plecăm din țară.