Doi directori din RRA riscă demiterea din cauza spotului electoral difuzat în ziua scrutinului

Surse din SRR au declarat  că spotul nu ar fi putut fi difuzat la radio fără implicarea cuiva din redacţie, la ora transmiterii acestei ştiri propunându-se sancţiuni severe, respectiv demiterea directorului tehnic şi a celui editorial.

Radio România Actualităţi a difuzat, la ora 06:14, în cadrul emisiunii „Iarba verde de acasă” de la RRA, un spot în care o voce care o imita pe cea a candidatului Traian Băsescu spunea „Ho, ho, ho, am păcălit, am ţepuit”, apoi era introdus un fragment cu vocea reală a acestuia, care spunea: „Am promulgat legea salarizării profesorilor”, „Voi demisiona în maxim cinci minute”. Spotul se termina cu un fragment rostit de Ion Iliescu. „Îl recomandăm cu toată căldura, votaţi-l pe Mircea Geoană”.

„Comitetul Director al Societăţii Române de Radiodifuziune a luat măsurile ce se impun şi a declanşat astăzi o anchetă internă pentru a verifica circumstanţele a ceea ce se bănuieşte a fi un atac informatic extern asupra producţiilor radiofonice ale Radio Romania Actualităţi”, se arată într-un comunicat al RRA remis agenţiei NewsIn.

Preşedintele-director general al SRR, Maria Ţoghină, a trimis un răspuns şi la sesizarea PDL către Consiliul Naţional al Audiovizualului căruia i se cere să elucideze circumstanţele în care a fost difuzat spotul. „Vă aducem la cunoştinţă că astăzi, 6 decembrie 2009, în cadrul emisiunii „Iarba verde de acasă” a fost intercalată, în jurul orei 6 şi 14 minute, o secvenţă sonoră piratată”, răspunde Maria Ţoghină într-o scrisoare adresată preşedintelui Băsescu.

Ţoghină precizează că au fost difuzate circa 50 de secunde dintr-un colaj intercalat cu o durată de 5 minute. „Precizăm că înregistrarea originală a emisiunii încărcată în sistemul informatic de emisie nu conţinea acele secvenţe sonore şi putem proba cu CD-ul martor aflat în emisie”, se mai spune în scrisoarea lui Ţoghină.

CNA a sancţionat doar cu somaţie publică Radio România Actualităţi pentru difuzarea spotului, pentru că, până acum, postul de radio nu a mai avut abateri de la reglementările privind campania electorală.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed