AcasăEconomieDoi suspecţi ucişi şi şase poliţişti răniţi în Canada, într-un jaf armat...

Doi suspecţi ucişi şi şase poliţişti răniţi în Canada, într-un jaf armat la o bancă din Saanich, la periferia capitalei British Columbia

”Operaţiunea este în curs. Prezenţa poliţiei este puternică în sector”, a anunţat într-o conferinţă de presă şeful Poliţiei din Saanich, Dean Duthie.

Doi suspecţi au intrat marţi, către ora locală 11.00 (21.00, ora României), într-o bancă din Saanich, un oraş cu aproximativ 114.000 de louitori, situat la periferia capitalei British Columbia, Victoria.

”Numeroşipoliţişti au intervenit şi au interceptat doi suspecţi, care au deshis focul asupra poliţiştilor”, a anunţat într-un comunicat poliţia.

Graphic warning: Witness video shows officers exchanging gunfire with armed suspects in Saanich. Latest here:

— CHEK News (@CHEK_News)

Niciun angajat al băncii sau client nu a fost rănit, subliniază poliţia.

”Este dificil, pentru că avem poliţişti la spital în acest moment, curăni grave”, a declarat Dean Duthie.

Trei dintre cei şase poliţişti răniţi au fost supuşi unor operaţii chirurgicale, iar ceilalţi trei pot fi externaţi.

Premierul canadian Justin Trudeau, care se află în Europa, s-a declarat, marţi seara,  ”şocat şi întristat de violenţa de la Saanich”, în British Columbia.

”Mă gândesc la poliţiştii care au fost răniţi în atacul armat de azi (marţi) şi la colegii lor care au înfruntat pericolul pentru a proteja oameni”, a scris el într-un mesaj postat pe Twitter.

Poliţia a căutat marţi, timp de mai multe ore, un eventual al treilea suspect, însă a anunţat marţi seara că ”a percheziţionat sectorul şi nu a găsit niciun indiciu” care să arate participarea la jaf a unei a treia persoane.

Un ordin de evacuare a vizat rezidenţii şi magazinele din apropierea de scena faptei, din cauza ”prezenţei unui posibil dispozitiv exploziv”, într-un vehicul cu legătură cu suspecţii.

Poliţia căuta vehiculul marţi seara.

”Este un eveniment care va zgudui mulţi oameni”, deplânge Duthie, care preczează că poliţia federală(GRC) a fost chemată în întărire.

Ultimele Articole