AcasăEconomieDolarul a scăzut marţi, tras în jos de randamentele în creştere ale...

Dolarul a scăzut marţi, tras în jos de randamentele în creştere ale obligaţiunilor germane, care au întărit moneda euro

Piaţa a urmărit alegerile de la jumătatea mandatului, organizate marţi în SUA, al căror rezultat ar putea declanşa o eră a unei guvernări divizate la Washington, care ar putea dejuca planurile mari de cheltuieli sociale ale democraţilor.

O creştere constantă a randamentelor obligaţiunilor germane a slăbit dolarul, pe baza aşteptărilor privind înăsprirea ulterioară a  politicii monetare a Băncii Centrale Europene, care a redus spread-ul cu randamentele trezoreriei, a declarat Marc Chandler, director pentru speculaţii pe piaţă la Bannockburn Global Forex.

“Am minimizat alegerile. Pentru politica monetară şi fiscală, nu cred că este o mare diferenţă. Mă concentrez astăzi pe o mişcare uriaşă a bondurilor germane pe doi ani. Nu este vorba despre Fed, ci despre mai multă agresivitate din partea BCE “, a spus el.

Randamentul obligaţiunilor germane pe doi ani a crescut la 2,196%, un câştig de 0,25 de puncte procentuale faţă de acum o săptămână.

Datele IPC urmează să fie anunţate joi, economiştii prognozând o scădere uşoară atât a inflaţiei de bază lunară, cât şi anuală la 0,5% şi, respectiv, 6,5%.

Încetinirea inflaţiei, totuşi, ar putea să nu influenţeze înăsprirea politicii Rezervei Federale, potrivit căreia contractele futures ale fondurilor federale vor atinge un vârf de 5,117% în iunie 2023.

Inflaţia se va modera mai mult, dar sectorul serviciilor s-ar putea să nu ne ofere o reducere suficientă a preţurilor”, a declarat Ed Moya, analist senior de piaţă la OANDA.

Euro a crescut cu 0,48%, la 1,0067 dolari pe unitate, în timp ce yenul japonez s-a întărit cu 0,72% faţă de dolar, la 145,57 unităţi.

Fed ar putea majora ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale, atunci când factorii de decizie se vor întâlni în decembrie, cu un procent similar în februarie şi cu încă 0,25 de puncte procentuale la întâlnirea lor din martie, a spus Moya.

 

Ultimele Articole