x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.1662
string(16) "instant-articles"

Doliu în presa din România! O jurnalistă celebră s-a stins din viață

Presa din România este în doliu. O jurnalistă super cunoscută și-a pierdut viața din cauza unei boli extrem de grave.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 07.06.2020, 14:27

Dana Dobre a încetat din viață la vârsta de 56 de ani. Vestea trecerii în neființă a fost făcută de o prietenă, în mediul online. Femeia, care a lucrat la România Liberă ca jurnalist economic, suferea de neoplasm pulmonar, în stadiul 4, în ultimele luni neluându-și tratamentul din cauza sistemului de sănătate nefuncțional.

Dana Dobre a încetat din viață la vârsta de 56 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică (6 spre 7 iunie). Femeia fusese diagnosticată cu cancer pulmonar, în ultimele luni neputând beneficia de tratament pentru boala sa.

 

„Din păcate, azi-noapte, Dana, colega și prietena noastră de la jurnalul România Liberă, ne-a părăsit. 😭 Știam că o să se întâmple, dar niciodată nu ești pregătit să pierzi pe cineva drag.❤️

Măcar am sufletul împăcat că ea știa cât de mult o iubesc, că este în rugăciunile mele și doar regret că nu a mai avut puterea să mergem împreună într-un loc plin de pace și speranță.

Drum lin spre Lumină, prietenă dragă și Dumnezeu să te odihnească în pace !!!! ❤️🙏🙏🙏🌹🌹🌹”, a scris o prietenă a jurnalistei, pe pagina de Facebook.

Femeia a trecut printr-un adevărat chin în ultimele luni pentru că sistemul de sănătate a picat de nenumărate ori și nu a putut beneficia de rețetă compensată din partea medicului curant. Dana Dobre spera în ultimul său interviu să se remedieze situația pentru că mai are doar 3 pastile din vechiul tratament.

 

„Astăzi (11 martie 2020) am plâns trei ore într-una, inclusiv acolo la clinică, pentru că toţi cei care veneau şi aveau nevoie de reţetă erau trimişi acasă. Mi se pare inuman că statul român, tocmai în perioada aceasta nu are acest sistem funcţional”, spunea Dana Dobre.

 

Cunoscuta jurnalistă a atras atenția la momentul respectiv că în România sunt foarte mulți bolnavi cronici care sunt nevoiți să meargă des la medic pentru a-și lua tratamentul, chiar și în plină pandemie de coronavirus. „Mai am câteva pastile, trei pastile din vechiul tratament şi sper să se rezolve această problemă. Grupa de populaţie cea mai expusă la COVID-19 nu va putea să facă faţă, şi nu va putea nici să stea în casă, pentru că noi trebuie să mergem la doctor periodic”, a completat femeia, potrivit sursei citate.