AcasăExterneDonald Trump vrea înapoi pe Facebook. Motivul halucinant invocat de fostul președinte...

Donald Trump vrea înapoi pe Facebook. Motivul halucinant invocat de fostul președinte SUA

Fostul președinte american, Donald Trump, a cerut oficial să se întoarcă pe Facebook, după ce în urmă cu doi ani a fost banat de pe rețeaua de socializare, după incidentele de la Capitol, din 2021.

Donald Trump a declarat miercuri echipa sa de campanie, care a cerut să nu „reducem la tăcere un candidat la preşedinţie”, scrie AFP.

Avocatul lui Donald Trump a trimis o scrisoare fondatorului platformei Mark Zuckerberg, cerându-i „o întâlnire pentru a discuta despre reprimirea sa rapidă” pe reţeaua de socializare.

„Credem că suspendarea contului de Facebook al preşedintelui Trump a distorsionat şi restrâns radical dezbaterea publică”, argumentează Scott Gast în scrisoare.

El îndeamnă platforma să „promoveze dialogul autentic, nu să reducă la tăcere un candidat la preşedinţie”.

De ce a fost banat pe Facebook Donald Trump

Trump a fost suspendat de pe reţeaua de socializare timp de doi ani după atacul susţinătorilor săi împotriva Capitoliului la 6 ianuarie 2021.

Facebook estimase că Donald Trump se va putea întoarce numai atunci când „riscurile pentru siguranţa publică vor dispărea”.

Întrebat miercuri de AFP, un purtător de cuvânt al Meta, compania-mamă a reţelei, a promis o decizie privind soarta fostului preşedinte „în următoarele săptămâni”.

Donald Trump a fost deja readmis pe Twitter la 19 noiembrie 2022, la patru zile după ce şi-a declarat candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

El încă nu a postat pe acel cont, comunicând în primul rând prin propria sa platformă, Truth Social.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.