AcasăGeneralDosar penal la DNA după prăbușirea podului de la Luțca

Dosar penal la DNA după prăbușirea podului de la Luțca

DNA a deschis dosar penal după ce podul recent reabilitat de la Luțca, județul Neamț, s-a prăbușit, anunță Direcția Anticorupție într-un comunicat.

„La Serviciul teritorial Bacău – Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret. În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție”, arată DNA în comunicatul remis vineri presei.

Podul de la Luțca, peste râul Siret, reabilitat și redat circulației acum jumătate de an, s-a prăbușit joi în timp ce îl traversau două mașini.

Contactat de Digi24, patronul firmei care a executat lucrările de reabilitare a podului de la Luțca, de peste râul Siret, spune că nu s-a intervenit asupra structurii de rezistență și că lucrările, terminate cu 6 luni mai devreme, au fost mai degrabă unele de cosmetizare.

8 milioane de lei, bani publici, s-au cheltuit pentru reabilitarea acestui pod care după doar jumămate de an s-a prăbușit în timp ce era traversat de mașini. S-a întâmplat joi, în județul Neamț.

Cei doi șoferi aflați pe pod în momentul incidentului au scăpat cu răni ușoare, însă o turmă de 20 de oi și-a găsit sfârșitul sub construcția distrusă. Podul peste Siret se află sub administarea Consiliului Județean Neamț, condus de social-democratul Ionel Arsene. A fost modernizat și dat în folosință în noiembrie anul trecut, fără ca lucrările să fie finalizate.

„A început să bubuie, de 4 ori a bubuit. Foarte tare s-a auzit zgomotul. Extraordinar de puternic. Am zis că poate-i un avion, vreo bombă ceva”, a povestit un localnic.

Ultimele Articole