Dosar penal pentru jurnaliştii RTV! Ciolacu: Vela este preocupat să le facă dosare jurnaliştilor care îl deranjează

0
Dosar penal pentru jurnaliştii RTV! Ciolacu: Vela este preocupat să le facă dosare jurnaliştilor care îl deranjează

Potrivit jurnaliștilor de la Capital.ro, angajații RTV sunt revoltați de decizia luată. Ei spun că, în această situație, ar fi trebuit să se deschidă dosar penal și colegilor de la Digi 24, care au anunțat, la rândul lor, moartea unei doctorițe de la Spitalul Gerota. Medicul era, însă, în viață.

 

Reacțiile din mediul politic nu au întârziat să apară, astfel că liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a atacat pe Marcel Vela, după ce redactorul şef al România TV a susţinut că ministrul de Interne ar fi ameninţat o jurnalistă de la postul său că va ajunge încătuşată pentru că a divulgat informaţii confidenţiale. Mai mult, România TV ar face, potrivit informaţiilor difuzate chiar de postul respectiv, obiectul unui dosar in rem pentru că ar fi divulgat informaţii despre situaţia de la spitalul Gerota.

 

„Este inadmisibil ca, în loc să ia măsuri ferme şi clare împotriva coronavirusului, ministrul Vela să fie preocupat să le facă dosare penale jurnaliştilor care îl deranjează! Domnule Vela, înţelegeţi că presa face ceea ce ar trebui să faceţi dumneavoastră în primul rând: să informaţi corect şi transparent populaţia! Sunt jurnalişti care îşi fac meseria în condiţii grele şi care nu merită să fie intimidaţi şi ameninţaţi de un Guvern incapabil să acţioneze aşa cum trebuie. Dacă nu era presa, nu ar fi ieşit niciodată la lumină amploarea dezastrului de la Suceava. Şi câte alte oraşe or mai fi în aceeaşi situaţie şi nu ştim încă… Cu toţii, indiferent de culoare politică, nu putem să lăsăm ca astfel de lucruri să se întâmple, pentru că următorul pas va fi închiderea instituţiilor media care prezintă realitatea necosmetizată, aşa cum este!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Și europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a reacționat dur afirmând că l-a sfătuit pe Marcel Vela să își îndepărteze sfătuitorii de tip milițian.

 

„Cea mai mare greșeală pe care poate să o facă o putere este să între în conflict cu o instituție de presă. Am spus foarte clar că presa este un partener și nu trebuie tratată ca un dușman. Dacă aș fi fost nevoit să îmi dezvălui toate sursele pe vremea când eram jurnalist, astăzi aveam o bibliotecă de dosare penale. Cine crede că poate obliga presa să își dezvăluie sursele, trebuie să se uite la cazuri celebre de genul Watergate. Părerea mea este că Marcel Vela a fost influențat în acest caz. Această situație trebuie remediată de urgență, nu se poate pune presiune asupra jurnaliștilor. Îmi pare extrem de rău că Marcel Vela intră în această ecuație. Eu l-am sfătuit să își îndepărteze sfătuitorii de tip milițian”, a declarat Rareș Bogdan chiar la România TV.