x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.2746
string(8) "companii"

DOUĂ ședințe GRELE la TELEKOM. Se decide concedierea în masă

Sindicaliştii vor afla de la management planul exitului şi cum vor fi concediaţi 1.800 de angajaţi.

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 18.07.2019, 8:51

Surse din interiorul Telekom România au declarat că pe 18 iulie la ora 11 va avea loc o şedinţă a managementului Telekom în care vor fi anunţate planurile companiei germane pe termen scurt, probabil inclusiv cele de vânzare a companiei. La ora 12.00 va avea loc o a doua şedinţă cu membrii tuturor sindicatelor din Telekom pentru a fi stabilită, propusă sau negociată modalitatea de concediere a circa 1.800 de angajaţi, conform surselor citate. Oferta angajantă a ruşilor merge către o tranzacţie majoră şi nu una pe bucăţi cum s-a vehiculat până acum.

 

Pe 18 iulie la ora 11.00 la sediul din Băneasa al Romtelecom a fost convocată o şedinţă restrânsă a top managementului cu managemntul restrâns al celor două companii în care conducerea va prezenta o formă relativ finală a unei eventuale tranzacţii Telekom către terţi investitori, potrivit unor surse din interiorul Telekom.

 

În aceeaşi zi, la ora 12.00, în acelaşi loc au fost convocate sindicatele din cele două companii: Cosmote şi Romtelecom, ambele aflate sub brandul Telekom, la discuţii cu managementul companiei. Surse din interiorul instituţiei spun că este vorba de concedierea a 1.800 de salariaţi ai Telekom, dar că nu se ştie exact forma de concediere care va fi propusă de conducere: cu acordul părţilor, în schimbul unei bonificaţii, pe legea 79 sau concediere efectivă.

 

După cum a explicat una din sursele citate, conform articolului 2, aliniatul 3 din Contractul Colectiv de Muncă, atunci când angajatorul ia decizia diminuării locurilor de muncă este obligat să anunţe sindicatul cu 20 de zile înainte de comunicarea efectivă a listei posturilor disponibilizate.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET