x


  • EUR
    4.8421
    USD
    4.4218
string(6) "europa"

Două țări europene se pregătesc să-și redeschidă frontierele! Când se va putea circula

Două țări europene se pregătesc să-și redeschidă frontierele.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.05.2020, 13:11

Este vorba despre Austria şi Germania, care doresc, începând cu data de 15 mai, să restabilească libera circulaţie la frontiera comună, închisă de la jumătatea lui martie din cauza epidemiei covid-19. Anunțul a fost făcut miercuri, de Guvernul austriac, relatează AFP, citată de news.ro.

”Începând de la 15 iunie, deschiderea frontierei între Germania şi Austria va fi posibilă”, a anunţat la postul public de radio Ö1 ministrul Turismului şi Agriculturii Elisabeth Köstinger.

Această decizie a fost luată ”în urma unor discuţii” între liderii celor două ţări, iar înaintea măsurii va avea loc o relaxare a condiţiilor de trecere a frontierei începând de la 15 mai.

Cancelarii austriac Sebastian Kurz şi german Angela Merkel au ajuns la un acord asupra unui plan în două etape în vederea relaxării restricţiilor de deplasare, a precizat ea.

Unele dintre măsurile aflate în vigoare la frontieră urmează să fie relaxate vineri, iar controalele vamale urmează să înceteze complet începând de la 15 iunie, a precizat ministrul.