x


  • EUR
    4.8415
    USD
    4.4172
string(16) "instant-articles"

“Dragnea” ajunge COMISAR european! Este cutremur în Europa

Candidata Franţei la Comisia Europeană, Sylvie Goulard, a returnat suma de 45.000 de euro Parlamentului European în cadrul unei afaceri de presupuse angajări fictive, a declarat vineri o sursă din anturajul său pentru AFP, confirmând o informaţie a revistei franceze Le Point potrivit Agerpres. Pentru instigare la angajări fictive, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.09.2019, 11:32

Sylvie Goulard a fost aleasă de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a ocupa postul Franţei în Comisia Europeană, care îşi va începe mandatul pe 1 noiembrie. Ea va trebui însă să treacă de audierea din Parlamentul European pentru a obţine acest post.

 

Desemnarea a provocat o oarecare împotrivire, din cauza presupusei sale implicări în această afacere de angajări fictive de asistenţi de eurodeputaţi ai partidului centrist francez Modem.

 

Eurodeputată a acestei formaţiuni între 2009 şi 2017, Sylvie Goulard a trebuit să renunţe şi la postul său de ministru al armatelor la o lună după numirea ei, în 2017, la fel ca şi centriştii François Bayrou şi Marielle de Sarnez.