x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(7) "politic"

Dragnea nu ia în calcul suspendarea șefului statului chiar dacă acesta nu o va revoca pe Kovesi

Liderul PSD a afirmat că, în cazul unui refuz al preşedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, „sub nicio formă” nu este luată în calcul ideea de suspendare din funcţie a acestuia. Dragnea a precizat că PSD îl va susţine pe ministrul Justiţiei într-un eventual demers legat de decizia șefului statului.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 16:02

„Eu ştiu de la doamna prim-ministru că îl susţine în totalitate pe ministrul Toader şi noi îl susţinem. În funcţie de ce va anunţa preşedintele, dacă mininistrul Toader intenţionează să întreprindă vreun demers, doamna prim-ministru îl va susţine şi şi noi îi vom acorda sprijinul politic”, a declarat Liviu Dragnea.

 

 

Dragnea a spus că nu este nevoie să i se spună Vioricăi Dăncilă să-şi anume responsabilităţi.

 

 

„Am ascultat cu foarte mare atenţie sfaturile domnului Călin Popescu Tăriceanu. Doamna prim-ministru nu are nevoie să îi spună nimeni să-şi anume responsabilităţi, este un om care îşi asumă răspunderi şi responsabilităţi”, a afirmat șeful PSD, întrebat despre declaraţiile liderului ALDE potrivit cărora în cazul unui refuz al preşedintelui de revocare a şefei DNA premierul Dăncilă ar trebui să îşi asume decizia de a sesiza la Curtea Constituţională.

 

 

Dragnea a susţinut că „sub nicio formă” nu este luată în calcul ideea de suspendare a preşedintelui.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, luni la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, fiind aşteptat să anunţe o decizie privind cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.