x


  • EUR
    4.8567
    USD
    4.0900
string(16) "instant-articles"

Dragnea: PSD nu susține majorarea taxelor și impozitelor locale; acum aflu despre asta

Liderul PSD a declarat că nu susține nicio majorarea a taxelor și impozitelor locale. Însă potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Ministerul Dezvoltării privind Codul finanțelor publice locale, taxele și impozitele locale s-ar putea majora substanțial ca urmare a instituirii unei obligații pentru autoritățile locale de a opta pentru pragul maxim de impozitare.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.03.2018, 15:17

„Categoric, nu. Nu au nicio legatură măsurile fiscale adoptate de Guvern – că nu e vorba de o revoluție – cu nivelul bugetelor locale. Nu am fost niciodată de acord și nu o să fiu nici în continuare să susțin modificarea unui act normativ, o lege de exemplu, care să mărească impozitele și taxele locale. Eu nu susțin așa ceva și PSD nu va susține așa ceva, pentru că nu e nevoie”, a răspuns Liviu Dragnea, întrebat ce părere are despre proiect și dacă crede că este o soluție majorarea impozitelor și taxelor locale pentru a acoperi deficitul de bani generat în bugetele administrațiilor locale de „revoluția fiscală”.

 

 

De asemnea, Dragnea a ținut să sublinieze că nici premierul Viorica Dăncilă nu ar susține și nici nu ar avea cunoștință despre o intenție de majorare a taxelor și impozitelor locale.

 

 

„Eu acum aflu despre asta și sunt covins că nici doamna Dăncilă nu a fost informată până acum despre asta. Când va ajunge la Guvern așa ceva, sunt sigur că doamna Dăncilă va avea o discuție cu noi în coaliție. Din câte știu, nici dumneaei nu susține așa ceva”, a declarat șeful PSD.

 

 

La insistențele jurnaliștilor, care au dorit să afle dacă agrează propunerea formulată de Robert Negoiță, reales vicepreședinte al PSD, Liviu Dragnea a răspuns iritat: „Noi, acuma, începem să facem un întreg scenariu pe o informație venită pe surse?”.

 

 

Liberalii au susținut că taxele și impozitele locale ar crește de șase ori ca urmare a modificărilor preconizate. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu a negat că se vor produce unele majorări, dar a arătat că el și colegii din Asociația Municipiilor din România susțin „o taxare unitară”. La această cotă unică ar putea fi adăugată o cotă adițională, stabilită de consiliile locale.