x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Dragnea, reclamat PENAL că pune în pericol siguranţa naţională

Potrivit documentului înaintat de deputatului PMP la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ)şi la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, „prin acţiunile sale, preşedintele Camerei Deputaţilor a purces nu numai la defăimarea şi calomnierea oamenilor de bună-credinţă care au protestat în mod paşnic împotriva unui partid politic, conform drepturilor consfinţite de Constituţie, ci şi la alimentarea unui climat de tensiune socială de natură să afecteze siguranţa naţională, instigând, practic, la comiterea de violenţe”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.05.2019, 18:01

Liderul PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a depus, marţi, 14 mai 2019, o plângere penală împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru infracţiunea de „comunicare de informaţii false“, prevăzută de articolul 404 din Codul Penal.

 

„Galaţiul este un judeţ condus de 30 de ani de PSD-işti. În frunte cu Dan Nica şi Viorel Ştefan, PSD şi-a bătut joc de Galaţi, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ţine pe oameni săraci şi dependenţi, pentru a le obţine într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm la adresa unei Puteri abuzive, minţind cu bună ştiinţă despre cele întâmplate la Galaţi. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galaţi, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea să dovedească faptul că eram bătăuşi înarmaţi, drogaţi şi mobilizaţi de SRI. Prin afirmaţiile sale mincinoase şi având în vedere statul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a afectat siguranţa naţională, încercând să alimenteze conflictul social”, a declarat deputatul Cătălin Cristache.