AcasăEconomieDragoş Anastasiu: Lărgirea sezonului estival se va putea face doar cu turişti...

Dragoş Anastasiu: Lărgirea sezonului estival se va putea face doar cu turişti străini, cu seniorii din Germania, din Austria, care vin şi în aprilie în Deltă, vin şi în noiembrie, nu cu românii care merg doar în iulie şi august când e vreme frumoasă

Dragoş Anastasiu a declarat, duminică, la emisiunea Insider Politic, de la Prima Tv, că zona de turism izolat este ceea ce are cu adevărat România şi nu trebuie stricat acest lucru. 

“În general, toţi turiştii vor experienţă şi întreabă ”Ce experienţă pot să trăiesc eu în România” şi atunci poţi să vii cu toate poveştile, combinaţie de a sta două zile în Bucureşti şi patru sau cinci în Deltă, două zile în Bucureşti, patru sau cinci în Transilvania. Sau Bucovina. O combinaţie de genul ăsta şi oamenii vin. Eu am avut în Deltă şefi de concerne de turism. Unul dintre ei, la compania la care am vândut, la Dertour, a fost şeful acolo şi a fost wow! E incredibil ce aveţi aici. (…) Zona de turism cumva mai izolat e ceea ce are România cu adevărat, zona de ecoturism, de agroturism, de turism cultural, zona asta de slow, de încet. Şi trebuie să avem grijă să nu stricăm pentru că avem tendinţa asta, inclusiv în Deltă, să betonăm, să punem termopane”, a afirmat Anastasiu. 

El a precizat că singura soluţie pentru litoralul românesc, cât şi pentru Delta Dunării, este un sezon de cel puţin nouă luni. 

“Eu cred că e singura variantă şi pe litoralul românesc, minim 9 luni, cu forţa, deci trebuie să forţăm acest lucru pentru că altfel va fi greu. De asta, preţurile sunt  mari şi de asta nu ai servicii de calitate, pentru că nu poţi să ţii oamenii trei luni, să muncească trei luni, să-i plăteşti un an. Nu ai cum. Şi atunci mereu alţii noi, mereu alţii noi. Nu ai cum să faci calitate în felul ăsta şi nu are cum să fie un preţ accesibil”, a explicat Dragoş Anastasiu. 

El susţine că această lărgire a sezonului se poate realiza doar cu turişti străni. 

“Cea mai mare problemă este personalul. Cum faci să ai oameni buni, entuziaşti, bine pregătiţi profesional, pe care să poţi să-i ţii tot anul. Îi plăteşti mai bine până la limita la care nu mai ai niciun profit şi nu te mai poţi dezvolta. Dar ar trebui să treci dincolo de această limită, ceea ce se poate rezolva doar printr un sezon mai larg, mai plin pentru care ai o cantitate mai mare pe aceeaşi locaţie, cam aceleaşi costuri, dar ai o cantitate mai mare de bani cu care poţi să plăteşti oamenii  mai bine. Ceea ce nu merge foarte simplu în România pentru că nu avem educaţia, cultura necesară şi nu avem turişti străini. Lărgirea sezonului se va putea face, după părerea mea, în mare parte doar cu turişti, străini, cu seniorii din Germania, din Austria, din Elveţia, care vin şi în aprilie în Deltă, vin şi în noiembrie şi nu cu românii care merg doar în  iulie şi august când e vreme frumoasă afară şi au copiii în vacanţe”, a mai transmis Dragoş Anastasiu.

Ultimele Articole