x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

Dragostea în vremea coronavirusului – Sfântul Valentin, o zi tristă în China

China este paralizată de frica de contaminare cu Covid-19.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.02.2020, 12:47

Jiang Lanyi, o tânără de 24 de ani din China, plănuise o călătorie de vis alături de logodnicul ei cu ocazia Sfântului Valentin, însă din cauza epidemiei de pneumonie virală, cei doi au fost nevoiţi să rămână la domiciliu, soartă pe care o împărtăşesc milioane de îndrăgostiţi anul acesta de Ziua Îndrăgostiţilor, scrie AFP, preluată de Agerpres.

 

În locul călătoriei prin locuri emblematice din China – grădinile din Suzho, galerii de artă modernă în Shanghai şi patinaj pe lacurile îngheţate din Beijing – Jiang Lanyi şi logodnicul ei ucrainean au rămas mai mult de două săptămâni în locuinţa părinţilor tinerei, fără să îndrăznească să iasă din casă.

 

În această ţară paralizată de frica de contaminare cu Covid-19, marile restaurante, florăriile, hotelurile şi site-urile romantice nu vor avea încasări impresionante de Sfântul Valentin.

 

Consemnată la domiciliul părinţilor, Jiang şi-a petrecut timpul iniţiindu-şi iubitul în tainele mahjongului, un joc tradiţional chinezesc.

 

„Jucăm între două şi trei ore pe zi. Nu ştia să joace înainte, iar acum se descurcă destul de bine”, a precizat ea pentru AFP.

 

Teama de flori

 

Pentru îndrăgostiţii din Beijing, concertul ”My Heart Will Go On” nu va mai avea loc, nici cina cu homar la 220 de euro. Aceste evenimente speciale de Sfântul Valentin au fost pur şi simplu anulate.

 

Anul acesta, ”nu va fi o zi diferită de oricare alta din perioada carantinei”, a remarcat Tyra Li, care trăieşte în capitală alături de iubitul ei, cei doi aflându-se într-o relaţie de trei ani.

 

După vizita pe care a făcut-o familiei cu prilejul Anului Nou Chinezesc, tânărul cuplu a ieşit o singură dată din apartament pentru a merge la cumpărături.

 

 

Articolul integral pe G4MEDIA