DRULĂ a luat foc: ”Iohannis devine groparul justiției din România”

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a criticat, luni, în termeni duri adoptarea proiectului de desființare a Secției Speciale în Camera Deputaților, acuzând PSD, PNL și UDMR că ”aruncă justiția în era Drangea”.

”Acum, probabil, Klaus Iohannis este fericit. Planul care a început cu demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA se apropie de final. Iohannis devine groparul justiției din România”, a scris Drulă într-o postare pe Facebook.

Proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale mai trebuie să treacă și de votul Senatului pentru ca legea să intre în vigoare. Proiectul de lege propus de ministerul justiției, condus de Cătălin Predoiu, prevede că infracțiunile comise de magistrați vor fi anchetate de procurori anume desemnați, la propunerea procuroului general și selectați de CSM.

Redăm mai jos integral postarea lui Cătălin Drulă:

”PSD, PNL și UDMR aruncă justiția în era Dragnea

Ce s-a întâmplat astăzi, în Camera Deputaților, este un atac frontal la Justiția din România. Partidele toxice din Parlamentul României au forțat un vot în Camera Deputaților prin care mimează desființarea SIIJ.
În realitate, PSD, PNL și UDMR au votat o reînființare pe steroizi a acestei Secții Speciale.

Mesajul acestor partide este clar: DNA a deranjat clasa politică, deci DNA trebuie trasă pe linie moartă. Așa că DNA pierde din atribuții și, în același timp, se creează o nouă bâtă cu care politicienii să controleze magistrații incomozi.
Nu au avut răbdare să aștepte opinia Comisiei de la Veneția. Pentru că acești politicieni știu foarte bine că ceea ce au votat este contrar principiilor europene.

DNA nu va mai putea ancheta procurori și judecători pentru fapte de corupție. Și nici pe judecătorii Curții Constituționale și pe magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Curtea Constituțională.
Iar procurorii din noua „super-secție specială” vor fi numiți de plenul CSM, nu de Secția de Procurori.
Este evidentă încercarea de „alba-neagra” politică, adică prezentarea drept desființare, a ceea ce este, evident, o sporire a subjugării politice a magistraților. PSD, PNL și UDMR își imaginează că românii vor înghiți fraiereala.
Cu USR la guvernare și cu un ministru responsabil, mă refer la colegul meu Stelian Ion care a propus desființarea REALĂ a SIIJ, jocul nu le-a mers.

Acum, probabil, Klaus Iohannis este fericit. Planul care a început cu demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA se apropie de final. Iohannis devine groparul justiției din România.

Deși Camera Deputaților nu este cameră decizională – și proiectul merge mai departe la Senat – intenția partidelor toxice este evidentă. USR va vota împotrivă, așa cum a făcut-o și azi, și va continua lupta împotriva acestui proiect.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri