AcasăEconomieDrulă, reacţie după anunţul INS privind inflaţia: Guvernului PSD-PNL îi convin scumpirile,...

Drulă, reacţie după anunţul INS privind inflaţia: Guvernului PSD-PNL îi convin scumpirile, pentru că cresc încasările la buget

„Criza scumpirilor continuă. INS comunică astăzi o rată anuală a inflaţiei de 15,5% în luna februarie, în creştere de la 15,1% în luna ianuarie. La legume şi fructe, preţurile au crescut doar în luna februarie cu peste 5%. Guvernului PSD-PNL îi convin scumpirile, pentru că cresc încasările la buget. Politicile Guvernului Ciucă-Ciolacu sunt inflaţioniste. Când nu pun taxe mai mari (şi au pus) pe faţă, ne aplică taxa nevăzută – inflaţia. Cea care mănâncă putere de cumpărare şi economii”, a scris Cătălin Drulă, luni pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că există zero liberalism în această guvernare.

„Zero dorinţă de a aplica soluţiile corecte: Oprirea risipei din bani publici; Echilibrarea bugetului de stat; Realizarea reformelor şi investiţiilor din PNRR; Reducerea taxării pe muncă”, a completat el.

Rata anuală a inflaţiei a crescut uşor în luna februarie, la 15,5%, faţă de februarie 2022, după ce în ianuarie coborâse la 15,1%, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

Ultimele Articole