x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(16) "instant-articles"

Drumuri românești arată ca după război: „Sunt gropi de un metru”

La capitolul infrastructură rutieră, țara noastră este codașă. Și de parcă nu ar fi suficient, unele șosele sunt în stare bună doar pe hârtie. De pildă, o porțiune a unui drum județean din Constanța, pe unde ajung mulți turiști, arată ca după război.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 9:07

Asta deși apare pe harta GPS a Europei și mulţi aleg acel traseu. Dar călătoria se transformă imediat într-un coșmar pentru șoferi.

O șosea care pare a fi un drum de țară este înregistrată ca fiind drum judeţean și face legătura între localităţile Mihail Kogălniceanu, Şibioara şi Năvodari.

Cătălin Covrig: „Această șosea care este înregistrată pe harta GPS a Europei ar fi trebuit cel puţin teoretic să scurteze drumul turiştilor care vor să ajungă în Năvodari sau în nordul staţiunii Mamaia. Din păcate, orice aplicaţie de navigare păleşte în faţa realităţii crude din teren.”

După doar cinci sute de metri parcurşi, turiştii îşi dau seama de capcana în care au căzut. Iar nemulţumirile sunt pe măsura gropilor apărute în carosabil.

 

 

Reporter: „Cât plătiţi rovigneta şi pentru ce?”
Șofer: „Pentru drumurile astea de aici pentru găuri.”
Reporter: „Dar se interesează cineva de astea?”
Șofer: „Cred că nimeni. Vai de mama ei de maşină, un astfel de drum chiar apare pe harta GPS a Europei? Da ştiu dacă apare aşa.”

 

Reporter: „300 de ron şi pentru un astfel de drum merită?”
Șoferiță: „Păi nu merită, chiar asta îi spuneam. Sunt gropi de un metru, abia am ajuns ne zgâlţâim. Vai de capul nostru.”

 

Alt drum judeţean, aceeaşi poveste. Disperaţi că şoseaua care leagă Lumina de Năvodari este plină de cratere, câţiva şoferi s-au apucat să acopere gropile cu nisip.

 

Șofer: „Astup gropi, nu fac nimic altceva. La o groapă de 30 de centimetri…”

 

Drumul ar fi trebuit reabilitat încă de la sfârşitul anului 2015 cu fonduri europene, dar Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că lucrările erau proiectate greşit, spre disperarea oamenilor nevoiţi să meargă zilnic pe acolo.

 

Sursa: Pro TV