DTZ Echinox: Sectorul logistic a scăpat de efectele nefaste ale crizei financiare

Spaţiile logistice sunt cerute, de regulă, pentru a fi închiriate sau cumpărate în urma semnării unui viitor contract, ceea ce face ca cererea să fie mult mai sigură.

„Cererea de astfel de spaţii este mai mare decât ne aşteptam noi ca urmare a crizei. Asta se datorează faptului ca piaţa de industrial şi logistică nu are o volatilitate atât de mare cum o au spaţiile de birouri şi comerciale, nebazându-se pe proiecţiile agresive de creştere a cifrei de afaceri sau profitabilitate,” a precizat Cristian Ustinescu, director investiţii DTZ Echinox.

În România sunt 1,2 milioane de metri pătraţi de spaţii de logistică moderne, construite după norme europene, din care 300.000 sunt în afara Bucureştiului. Chiriile au mai scăzut pe fondul crizei, dar Cristian Ustinescu, director investiţii DTZ Echinox spune că doar 8-9% din spaţiile dezvoltate sunt în prezent neocupate.

„Chiriile într-adevăr au scăzut de la nivel de 5 euro, poate chiar peste, către 4 euro/mp, dar şi costul terenului şi costul construcţiei, poate şi dobânda la bancă, au scăzut în termeni absoluţi. În România doar 8-9% din spaţiile dezvoltate sunt neînchiriate. Ceea ce face în continuare piaţa stabilă. Ceea ce este o rată bună, confortabilă, ca şi investitor în domeniu nu eşti expus la un apel forţat din partea băncii, a adăugat directorul de investiţii DTZ Echinox.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed