x


  • EUR
    4.7800
    USD
    4.4131
string(16) "instant-articles"

Duel Tudorel Toader – Augustin Lazăr la CSM. Ce argumente au folosit cei doi

Secţia pentru procurori a CSM îl va audia, luni, pe procurorul general Augustin Lazăr în vederea emiterii unui aviz, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare a acestuia. Asta în condiţiile în care, Comisia Europeană a cerut, în raportului MCV, suspendarea imediată a tuturor numirilor şi demiterilor în derulare a procurorilor de vârf.

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 19.11.2018, 13:19

Augustin Lazăr i-a răspuns ministrului Toader, susţinând că nu procurorul general este cel care condamnă oamenii: „Să spun oamenilor care au stat în puşcării de ce au stat? Uitaţi care e chestiunea, nu procurorul general i-a condamnat şi există cai legale pentru oamenii care simt că au fost prejudiciaţi întrun mod sau altul”, a afirmat acesta. Ministrul Toader a refuzat apoi să răspundă întrebărilor venite din partea procurorilor CSM. El a fost întrebat cu privire la procedura de evaluare. „Cine a verificat eficienţa Parchetului General? S-au făcut aceste verificări prin intermediul unor procurori special desemnaţi sau procurori inspectori?”. Ministrul a răspuns susţinând că nu el este astăzi evaluat, şi că prezenţa sa este o curtoazie. „Să nu confundăm pe cine evaluăm astăzi. V-am prezentat un document. Puteam să nici nu vin”, a afirmat acesta.

 

Ministrul Justiţiei a avut o altă ieşire critică la adresa procurorilor CSM atunci când a fost întrebat cum se raportează la cerinţa Comisiei Europene care, în raportul MCV, a cerut suspendarea procedurii de revocare. „Am bănuit că aţi fost atent, dar se pare că nu. Dacă am zis la început că voi continua procedura de revocare a Procurorului General, ce sens mai are întrebarea aceasta”, a spsu Toader.

 

Articolul integral pe ADEVĂRUL