Dumitru Buzatu află azi dacă scapă de arestul preventiv

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi dezbat, miercuri, contestaţia depusă de Dumitru Buzatu la măsura arestului preventiv. Judecătorul desemnat iniţial s-a abţinut.

Potrivit portalului instanţei de judecată, procesul este programat la ora 11.00.

La termenul stabilit pentru marţi, judecătorul desemnat iniţial s-a abţinut.

”(…) admite declaraţia de abţinere formulată de domnul judecător Chiriac Adrian de la soluţionarea dosarului nr. 1886/89/2023. Constată că domnul judecător nu a dispus măsuri în cauză. Fără cale de atac. Pronunţată astăzi, 26.09.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, este soluţia pentru termenul de marţi.

Buzatu, prins în flagrant de procurorii DNA în momentul în care ar fi primit o mită de peste 1,2 milioane de lei, a fost arestat preventiv în cursul zilei de sâmbătă de către magistraţii Tribunalului Vaslui.

”Dispune arestarea preventivă a inculpatului BUZATU DUMITRU,  cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleşi Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, anunat, sâmbătă seară, Tribunalul Vaslui. 

Dumitru Buzatu, care la data faptei era preşedinte al Consilului Judeţean Vaslui, membru PSD, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Conform DNA, Buzatu a solicitat unui om de afaceri 10% din valoarea unui contract pe care acesta îl încheiase cu CJ Vaslui.

Încă o persoană a fost reţinută sâmbătă în dosarul mitei luate de preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, un expert, acuzat şi el de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă.

Acesta ar fi primit de la omul de afaceri care este martor în dosar suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză privind lucrări de modernizare a drumurilor executate de firma acestuia, raport care să contrazică propriul rapoirt realizat anterior în baza unui contract cu Consiliul Judeţean şi care nu corespundea realităţii din teren.

Raportul era necesar, după ce între Dumitru Buzatu şi omul de afaceri au apărut divergenţe în legătură cu plata lucrărilor şi implicit cu cuantumul mitei care trebuia remisă lui Buzatu. De asemenea, expertul i-a mai promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factori de decizie din CJ Vaslui pentru a-i achita facturile pentru lucrările executate.

Între timp, Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD şi revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed