După ce a ironizat-o pe tema asta pe Clotilde Armand, acum Nicușor Dan îi dă dreptate

„Consiliul Local Sector 1 a făcut o chestiune absolut firească şi legitimă. Avea obligaţia din 2004 să dea clădirile în administrarea spitalelor şi le-a dat acum, în 2021. E o operaţiune perfect juridică şi perfect legitimă. Din punct de vedere juridic, municipalitatea din Bucureşti nu a fost niciodată în discuţia aceasta. Aceste spitale sunt la Ministerul Sănătăţii, aşa cum este şi Spitalul Universitar, de exemplu. Ministerul Sănătăţii trebuie să stabilească o strategie despre ce face cu toate aceste spitale. În momentul acesta, ele sunt în managementul medical al Ministerul Sănătăţii, iar clădirile sunt în administrarea spitalelor însele”, a explicat Nicușor Dan

 

 

Care sunt sporurile și indemnizațiile care vor fi suspendate

 

 

În urmă cu o săptămână, Nicușor Dan o ironizase pe Clotilde Armand pentru hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1. El a scris pe Facebook că e de acord să primească cele patru spitale ”dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală”, adăugând că ”înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei”, și a spus că le va prelua în administrare dacă va fi asigurată finanțarea acestora.

 

 

Teodosie organizează o sărbătoare religioasă de 3 zile, cu procesiune și concert

 

 

Cele patru spitale vizate de transfer sunt Spitalul de Urgență, Spitalul de Arși, Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Oftalmologie.

 

Nicușor Dan a adăugat astăzi că municipalitatea ar putea administra cele patru unităţi sanitare dacă Ministerul Sănătăţii ar considera potrivit acest lucru.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed