AcasăExterneDupă ce inițial a negat, Rusia recunoaște că a atacat „infrastructuri militare”...

După ce inițial a negat, Rusia recunoaște că a atacat „infrastructuri militare” ucrainene din Odesa

Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse a declarat duminică că rachetele rusești au distrus cu o zi înainte infrastructuri militare din portul Odesa, vital pentru exporturile de cereale ucrainene, potrivit Le Monde.

„Rachetele Kalibr au distrus infrastructuri militare din portul Odesa cu o lovitură de mare precizie”, a scris Maria Zaharova pe contul său de Telegram,.

După atacul din Odesa, Ucraina l-a acuzat pe Vladimir Putin că „scuipă în fața” ONU și a Turciei și că pune în pericol punerea în aplicare a acordului semnat vineri privind reluarea exporturilor de cereale.

Sâmbătă, Rusia negase totuși, în fața Turciei, că ar fi fost implicată în aceste lovituri: „Rușii ne-au spus că nu au avut absolut nimic de-a face cu acest atac și că examinează problema foarte atent”, a declarat ministrul turc al apărării, Hulusi Akar.

Potrivit unui purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, două rachete au lovit zona portuară din Odesa, iar alte două au fost doborâte de apărarea antiaeriană înainte de a ajunge la țintă.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.